Автомобільний ринок України активно очищається від російського та радянського автомотлоху

За інформацією, наданою головним сервісним центром МВС України, протягом 2017 року назавжди було знято з обліку 13,5 тисяч транспортних засобів. Деякі з них були знищені в результаті ДТП, але переважна більшість автівок офіційно припинили своє існування у зв’язку із старістю та повним вичерпанням ресурсу.

В рейтингу впевнено лідирує марка ВАЗ. Аж 2412 автомобілів цієї марки відправилися на “вічний спочинок”. На другому місці ГАЗ – 2 385 списаних автомобілів. Третє місце — за продукцією АЗЛК, від якої звільнились 896 автовласників, пише auto.ria.com.

Всю першу десятку займають автомобілі вироблені на території та за часів колишнього СРСР. А ось з іномарками наші співвітчизники розлучаються неохоче. Всього за 2017 рік списано: 121 Ford, 101 Opel, 67 Renault, 60 Volkswagen та 51 Mercedes-Benz.

Для списання свого транспортного засобу необхідно звернутись у будь-який сервісний центр МВС, надати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, номерні знаки, паспорт громадянина України та ідентифікаційний код. Сам автомобіль при списанні пред’являти не потрібно. Коштує така послуга 350 гривень.

Нагадаємо, що за інформацією Державної фіскальної служби в минулому році в Україну було ввезено 80 тисяч нових автомобілів, 73 тисячі вживаних та розмитнених за пільговими тарифами і 246 тисяч не розмитнених автомобілів, так званих «євроблях».


Не пропустіть