У Парламенті розповіли, що робитимуть із євробляхами в Україні

Для вирішення проблеми автомобілів на європейській реєстрації буде використовуватися молдавський досвід. Про таке повідомив 5 канал із посиланням на заяву голови Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніну Южаніну.

“Я сьогодні повідомила усім членам Комітету, що наступної середи (21 березня – ред.) після закінчення Комітету в нас відбудеться зустріч з активістами… Вони мали змогу ознайомитися з тим варіантом вирішення питання, який я їм запропонувала востаннє – я віддала на руки закон, який діє в Молдові і який надав можливість республіці Молдова вирішити цю проблему”, – зазначила вона.

“Там ключові ставки такі: для того, щоби мати можливість сплатити митні платежі і розмитнити авто, треба сплатити акциз у розмірі 30% від діючої ставки. І потім наступають вся відповідальність і нові можливості для всіх правоохоронних органів, які будуть контролювати, і найголовніше – для митних органів, які будуть моніторити подальше ввезення таких автомобілів. Тобто вирішити питання з тією кількістю (євроблях – ред.), що є, але в подальшому – унеможливити таке використання Митного кодексу саме в таких цілях громадянами України”, – уточнила Южаніна.


Не пропустіть