Стало відомо, скільки часу потрібно, щоб компенсувати вартість електромобіля

Торік українці купили 2697 електрокарів. Це в 2,3 разу більше, ніж 2016 року.

“Повний заряд електромобіля до 200-210 кілометрів обходиться в 50-70 гривень. А заправити машину бензином коштує майже 600 гривень. Різниця в ціні електрокарів і бензинових авто аналогічного класу буде компенсована за 2,5-3 роки експлуатації”, – розповів керівник проектного офісу з розвитку інфраструктури ДТЕК Ігор Ковальов, пише HEvCars.

За словами фахівця, кожен електрокар коштував компанії 1 млн грн. Зараз вони дешевші – майже 800 тис. грн. Адже з 1 січня 2018 року електромобілі звільнили від ПДВ і акцизного збору. Норми діятимуть до 31 грудня 2018-го.

Електромобілі заряджають переважно ночами на “повільних” зарядках.

“Розвиток зарядної інфраструктури – головний фактор, що стримує електромобілізацію України. Навіть при поточних темпах зростання кількості електромобілів, їх поки що в тому ж Києві всього 1,5 тисячі. З них 80 відсотків не користуватимуться швидкісними зарядками з метою економії. Щоправда, є ентузіасти, які взялися за придбання дорогого європейського обладнання”. – наголосив Ковальов.

Він підсумував, що необхідно створити мережу публічних швидкісних електрозарядок. Адже що більше буде пропозицій, то швидше зросте ринок електрокарів в Україні.


Не пропустіть