“Богдан” вироблятиме електромобілі для всієї Європи

Перший автомобіль буде виготовлений улітку цього року

Данська компанія BankeElectromotive і луцький “Автоскладальний завод №1” автокомпанії “Богдан Моторс” уклали договори на інжиніринг (розробка моделі конструкції) та виготовлення вантажівок для збирання сміття муніципалітетами міст в усьому Європейському Союзі.

Про це повідомила прес-служба української корпорації.

Зазначається, що компанія розраховує виготовити для данців у 2018 році не менше ніж 15 електричних вантажівок. Загалом потреба BankeElectromotive становить близько 200 автомобілів на рік.

Перший автомобіль буде виготовлений улітку цього року. Якщо він успішно пройде дослідну експлуатацію, серійне виробництво вантажних авто для Західної Європи розпочнеться поточного року.

За словами директора автоскладального заводу Дмитра Писаного, підписання цього договору із західноєвропейською компанією – це підтвердження високої кваліфікації працівників конструкторського бюро “Богдан Моторс”.

“Упевнені, що поєднання досвіду двох компаній сприятиме спільному успіху на європейському ринку“, – додав він.

BankeElectromotive – данська компанія, яка розробляє та виготовляє 100% електричних вантажних автомобілів для муніципального використання та компонентів для них для ринку ЄС.

Як зазначає корпорація, зараз це дуже перспективний напрям, оскільки в більшості європейських міст з 2025 року планується повністю заборонити в’їзд легкових і вантажних автомобілів, оснащених дизельними двигунами внутрішнього згоряння. Йдеться не тільки про малі пасажирських авто, але і спецтехніку – весь транспорт має бути електричним.


Не пропустіть