Українських водіїв звільнили від важливого податку

Для сприяння розвитку ринку електромобілів в Україні розроблено новий законопроект № 8160. Документ зареєстровано у Верховній Раді України. він передбачає скасування мита для імпортованих комплектуючих для електромобілів.

В Україні є всі необхідні передумови для налагодження власного виробництва електромобілів. Зокрема, країна має найбільші в Європі запаси літію та впорядковане виробництво громадського транспорту. Тому, можливо, найближчим часом українці розвиватимуть не лише індустрію електромобілів, а й процес виробництва національних авто, інформує Економічні відомості, новини.

Як раніше зазначали, Україна буде розробляти та випускати власні електромобілі. Для цього у Верховну Раду внесли одразу два законопроекти, якими пропонується надання низки пільг для виробників електромобілів та суміжних галузей.

Нагадаємо, що українці протягом 2017 року придбали 2 697 електрокарів, що в 2,3 рази більше, ніж позаминулого року. Керівник проектного офісу з розвитку інфраструктури ДТЕК Ігор Ковальов заявив, що варто створити мережу публічних швидкісних електрозарядок. Це дозволить розширити український ринок електрокарів.

Джерело eizvestia.com

Не пропустіть