Майже 100 тис. українських автомобілістів заборонили керувати автомобілем

Майже 100 тисяч неплатників аліментів мають заборону на виїзд за кордон, близько 90 тисяч – заборону на керування транспортними засобами та понад 80 тисяч – заборону на володіння зброю і полювання, повідомив міністр юстиції Павло Петренко 5 каналу.

“Так само ми запровадили суспільно корисні роботи. Це для тих, хто, умовно кажучи, не має ніяких офіційних і легальних доходів. Вже вчора вперше Солом’янський суд Києва виніс рішення і направив такого батька на 150 годин суспільно-корисних робіт, а по всій Україні ми склали вже понад 8 тисяч протоколів”, – сказав голова Мін’юсту.

За його словами, перші кількасот таких боржників прибиратимуть вулиці і робитимуть іншу роботу, гроші від якої переведуть на рахунок дитини.

Петренко заявив, що злісних неплатників аліментів в Україні – понад 600 тисяч. При цьому, за приблизними підрахунками, близько трьох мільйонів дітей маю право на аліменти, однак багато сімей не звертаються до суду.

Міністерство юстиції також збирається збільшити мінімальний розмір аліментів.

Нагадаємо, 6 лютого набув чинності закон про аліменти. Тим, хто не платить аліменти більше шести місяців, тимчасово заборонено виїжджати за кордон, керувати авто, користуватися зброєю і полювати, а також давати дозвіл на виїзд дитини за межі країни.

Джерело 5.ua

Не пропустіть