Листи щастя для водіїв повертаються (Відео)

Відповідний закон підписав президент України. Щоправда на фото і відео, поки що фіксуватимуть порушників правил паркування.

Протокол під лобове скло і взагалі поїздка на штрафмайданчик – незабаром кинути своє авто де заманеться буде задорого. Президент слідом за депутатами дозволив каральним органам штрафувати порушників правил парковки.

Контролерів обиратиме місцева влада, яка і видаватиме спеціальні пристрої, на які фотографуватимуть машини порушників. Штраф виписуватимуть на місці, при чому винятково на власника транспортного засобу. Фото порушень відправлятимуть у спеціальний реєстр МВД, де ці дані зберігатимуть.

Окрім штрафу, паркувальники, у прописаних Законом випадках, зможуть евакуювати авто порушника. Наприклад, якщо той став на велодоріжці чи зебрі. Далі ж постанову про штраф надішлють на адресу власника, якщо той не заплатить у справу втрутиться виконавча служба. Якщо ж її аргументи не подіють, на авто накладуть арешт і оголосять у розшук.

Уникнути відповідальності за порушення правил паркування не вийде і у водіїв авто на іноземній реєстрації. Штрафи приходитимуть або на адресу українця, який ввіз авто, або на іноземця. Останньому, при несплаті штрафів, закриють в’їзд в Україну.

Цікаво, що цей Закон відкрив дорогу для фото та відео фіксації порушень правил дорожнього руху. Тож, у водіїв є 180 днів, щоб навчитись паркуванню та підготуватись до перезавантаження старих-добрих листів щастя.


Не пропустіть