Нові штрафи для автомобілістів: скільки і за які порушення?

Одне з найбільш несподіваних нововведень закону про правила паркування і стоянки, що вступає в силу у вересні, – це введення нової муніципальної служби, так званих паркувальних інспекторів, повідомляють Факти.

За задумом авторів документа, це будуть не паркувальники, до яких міцно приклеївся імідж хабарників. У цю службу на конкурсній основі наберуть нових людей. Паркувальні інспектори будуть виконувати виключно контролюючу функцію, їм заборонено брати готівку в якості оплати парковки. За це порушення їх будуть штрафувати (стягнення складе 850 гривень, а в разі повторення порушення – 170 гривень).

Прийнятий закон надає інспекторам право нарівні із співробітниками поліції притягувати водіїв до адміністративної відповідальності за порушення правил паркування. Порушенням вважається простій транспорту більше десяти хвилин на платному майданчику без оплати послуг за його використання. За такий «злочин» власнику автівки загрожує штраф в 20-кратному розмірі вартості однієї години паркування на даному майданчику.


Не пропустіть