Водіїв попередили про стрімке подорожчання автогазу

В Україні до кінця тижня автогаз може подорожчати на 20-50 коп./л.

Оптові ціни на скраплений газ ростимуть. Водночас динаміка подорожчання сповільниться через корекції котирувань на кордоні Польщі та невелике зміцнення гривні. Якщо нічого не зміниться, то ринок досягне локального максимуму і стабілізується до кінця тижня, пише “Сегодня”.

За словами аналітиків GT Group, автогаз подорожчає в опті до 20-21 тис. грн/т залежно від регіону поставки. У роздробі ціна також зросте. Дешеві запаси палива вже закінчилися. Внутрішні ж аукціони, які є орієнтиром для невеликих мереж, показали зростання цін.

Сьогодні автогаз у середньому продають по 12 грн/л. Таким чином, до наступного тижня він може подорожчати до 12,5 грн/л.

В останні тижні серпня 2017 року автомобільний газ в Україні рекордно подорожчав. Ціни досягли 16,49-16,99 грн/л. За словами експертів, ситуація виникла через дефіцит пального. З початку вересня ціни на скраплений газ знизилися. На кінець січня 2018-го автогаз в середньому коштував 13,39 грн/л. У березні він продовжив дешевшати через зміцнення національної валюти.


Не пропустіть