Водіям хочуть встановити швидкісні обмеження в житлових районах до 32 км/год

Згідно з новим дослідженням некомерційної організації International Transport Forum (ITF), навіть невелике зниження обмеження по максимальній швидкості автомобілів «значно» поліпшить безпеку на дорогах. У житлових районах пропонується обмежити максимальну швидкість до 32 км/год.

Експерти ITF проаналізували безпеку дорожнього руху в 10 країнах, і зробили деякі цікаві висновки.

Зараз існує «сильний» взаємозв’язок між швидкістю автомобілів, кількістю ДТП і смертельних випадків. ITF стверджує, що це відповідає відомій науковій формулі, за якою збільшення на 1% швидкості автомобілів призводить до 2% зростання аварій з травмами, до 3% зростання аварій зі смертельним результатом і травмами, і до 4% зростання аварій зі смертельним результатом.

Тому експерти організації ITF зробили висновок, що навіть невелике обмеження максимальної швидкості призведе до «значного» зниження ДТП. Вони пропонують в житлових районах міст зробити максимальну швидкість рівну 32 км/год, а в інших міських районах – 50 км/год. На дорогах в сільській місцевості пропонується обмежити швидкість до 70 км/год. Для шосе поки нічого не пропонується.

Можливо, в позиції експертів ITF є раціональне «зерно». Однак, як нам здається, поки їх ідеї навряд чи будуть реалізовані. Для цього необхідна широка підтримка громадськості в різних країнах.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть