Водіям роз’яснили нове жорстке рішення Кабміну

Кабінет Міністрів своєю постановою змінив порядок повернення водійських посвідчень, які були вилучені за порушення правил дорожнього руху. Змінений пункт 6 постанови КМУ за 17.12.2008 №1086 виглядає тепер так:

«Тимчасово вилучене посвідчення повертається водієві: … в разі винесення судом постанови про позбавлення водія права керування транспортним засобом, крім осіб, які отримали посвідчення водія вперше, після закінчення певного терміну позбавлення права керування транспортним засобом, проходження в установленому порядку позачергового медичного огляду про придатність до керування транспортним засобом та успішного складання в територіальному органі з надання сервісних послуг МВС теоретичного і практичного іспиту для отримання права на керування транспортним засобом відповідної категорії».

Таким чином, тепер водій-новачок (термін дії посвідчення 2 роки) не матиме можливості відновити вилучені «права» навіть після здачі іспитів (теоретичного і практичного) і проходження медогляду. Щоб отримати нове посвідчення водія, йому доведеться пройти весь шлях отримання прав, починаючи з автошколи.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть