Багатодітну українку оштрафували на півмільйона за «євробляхи»

Півмільйона гривень за “єврономер”. Такий штраф виписали багатодітній матері, власниці авто з польською реєстрацією.

Ця машина з Польщі, минулого літа Світлані її купив брат. Транспорт сім’ї необхідний, адже старший син пересувається на інвалідному візку. І кілька разів на тиждень його потрібно возити до лікарів. Але скористатися транспортом жодного разу так і не вийшло, пише Сегодня.

“Нам потрібна машина якщо він захворів треба поїхати здати кров, якщо потрібен невропатолог поїхати і обстежитися”, – розповідає жителька Запоріжжя Світлана Зайцева.

Але двадцятирічний автомобіль не витримав переїзду з Європи в Запоріжжі – зламалася коробка передач. Машину Світлана отримала за дорученням і, відповідно до закону, кожні десять днів повинна була на ній перетинати кордон. Інакше штраф.

“Я її поставила гараж і вона стоїть. Мені прийшов лист від митниці з’явитися і пояснити чому машина не виїхала. Я приїхала пояснила ситуацію надала документи, що у мене машина поламана. Повідомила про те, що ми багатодітна сім’я і є дитина-інвалід. Втім, мені сказали, що потрібно сплатити штраф”, – розповідає Світлана Зайцева.

Заплатити довелося вісім з половиною тисяч гривень. Але незабаром автовласниця отримала нове повідомлення. Митниця звинуватила її в несплаті податків і знову виписала штраф, на цей раз значно більший.

“Повісили на мене статтю 485-ту – це триста неоподатковуваних тобто півмільйона”, – скаржиться жінка.

Ця сума – недоотримані від автовласниця платежі, але в триразовому розмірі, кажуть митники.

Штраф Світлана Зайцева має намір оскаржити в суді.


Не пропустіть