Водіям підготували черговий «сюрприз»

Європейська комісія готує більш суворі стандарти безпеки для нових автомобілів. Про це заявила комісар ЄС з транспорту Віолета Булк в інтерв’ю німецькій газеті Die Welt, передає УНН.

“У травні Європейська комісія представить низку заходів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху. До них відносяться нові обов’язкові правила відповідно до положень, які підвищують безпеку нових транспортних засобів і вимагають впровадження нових технічних засобів“, – сказала вона.

Зокрема, Булк очікує, що це буде стосуватися “автоматичного екстреного гальмування або системи попередження про виїзд за межі смуги руху, щоб попередити водія”.

“Також так званий інтелектуальний помічник щодо швидкості в нових транспортних засобах, які допомагають водієві дотримуватися відповідних граничних значень швидкості, повинен підвищити безпеку дорожнього руху“, – додала єврокомісар.

Вона також повідомила, що кількість загиблих в дорожніх аваріях у 2017 році в ЄС знизилася на 2% до 25,3 тисячі осіб, що відповідає 49 загиблим на один мільйон жителів.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть