Фанатам “євроблях” присвячується: шведи провели краш-тести вживаних авто

Шведська страхова компанія Folksam і некомерційна Асоціація домовласників провели краш-тести іржавих старих автомобілів. Для випробувань були вибрані машини, чий вік перевищує десять років.

Для краш-тестів були куплені хетчбеки Volkswagen Golf п’ятого покоління, а також седани й універсали Mazda6 першого покоління. Випробування проводилися за правилами організації Euro NCAP, чинного на той час, коли ці машини були зроблені. Автомобілі пройшли фронтальний краш-тест з 40-відсотковим перекриттям, імітацію бічного зіткнення, а також удар об стовп.

У 2004 році новий VW Golf V заробив п’ять зірок за підсумками краш-тестів Euro NCAP, отримавши в сумі 33 бали. Уживаний варіант відстав усього на один бал – машині виставили чотири зірки.

Шведи провели краш-тести вживаних авто - фото 240160
Шведи провели краш-тести вживаних авто - фото 240161

Як пройшов краш-тест старий Volkswagen Golf:

У нової Mazda у 2003 році оцінка за краш-тест становила 26 балів і чотири зірки. У старої іржавої машини – 18 балів і три зірки. Як заявили експерти Folksam, ймовірність загинути в аварії в такому автомобілі на 20 відсотків вища, ніж у такій же новій Mazda6.

Шведи провели краш-тести вживаних авто - фото 240162
Шведи провели краш-тести вживаних авто - фото 240163
Шведи провели краш-тести вживаних авто - фото 240159

Як пройшла краш-тест Mazda6:

У минулому році були проведені краш-тести двох Toyota Corolla – нової та старої, випущеної в 1998 році. Це повинно було продемонструвати, наскільки покращилась безпека пасажирів через 19 років. Також порівнювалися старий Rover 100 і Honda Jazz останнього покоління, Nissan Sentra третього покоління і поточний Nissan Versa.


Не пропустіть