Авто на єврономерах: який варіант готують водіям

Вирішити проблему з автомобілями на єврономерах потрібно зниженням немислимих мит і акцизів.

Член комітету ВР з питань податкової та митної політики, член фракції “Народний фронт” Олександр Кірш пояснив, що по вирішенню питання з авто на єврономерах йдуть торги і ведуться активні переговори. Зараз більш імовірним варіантом є молдавський досвід.

За його словами, народні депутати хочуть максимально задовольнити запити власників авто на єврономерах, але і не образити водіїв автомобілів на українській реєстрації, які заплатили всі податки.

“Тут ключовим моментом є те, що потрібно взагалі знижувати акцизи і мита, тому що вони непомірно високі, що стало причиною “автобляхмайдану”. А тут вже втручається Мінфін, уточнюючи, на скільки можна знижувати взагалі для всіх акцизи і мита”, – говорить Кірш.

Нардеп пояснює, що саме Міністерство фінансів виступає проти зниження акциз і мита.

“Мінфін ніколи не любить знижувати акцизи і мита, це зрозуміло. Розмір акциз і мита породили “автобляхмайдан”, коли податки немислимі, породжуються такі неприродні заходи опору. Були б нормальні мита, нормальні ціни… Ще це грало роль при живому “АвтоЗАЗі”, а коли “АвтоЗАЗ” нічого осудного все одно не випускає, то яка може бути протекція, якщо наших машин все одно немає”, – вважає він.

Нагадаємо, раніше Державна фіскальна служба заявила, що зараз на території країни перебуває 425,4 тисячі автомобілів з іноземною реєстрацією.

Аналітики переконані, що український бюджет втратив величезні суми коштів через автомобілі на європейських номерах. Зараз на території держави перебуває безліч авто з іноземною реєстрацією, власники яких порушили термін перебування в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому українці рекордно переплачують за нові авто.

Також стало відомо, що поліцейські отримали наказ зупиняти авто на “єврономерах”. Одним з пунктів є “звертати увагу на автомобілі з іноземною реєстрацією та осіб, які ними керують, з метою перевірки їх на причетність до скоєння ними правопорушень”.

Джерело narodna-pravda.ua

Не пропустіть