«Геніально!»: Українські урядовці знайшли спосіб убезпечити громадян від смертельних ДТП

Одним з ключових пунктів урядової програми безпеки дорожнього руху має стати посилення покарання для водіїв за не пристебнутий пасок безпеки.

Про це заявив в ефірі ObozTV член команди підтримки реформ Міністерства інфраструктури України Віктор Загреба.

За словами Загреби, програма Кабміну передбачає зниження смертності в ДТП на 30% до 2020 року. Для досягнення цієї мети українських водіїв змусять пристібатися. «Якщо ми робимо білборд «Пристебнись!», «Збережи життя!» — це добре, може на когось це і вплине. Але якщо це поєднується з тим, що патрульна поліція масово піднімає штрафи…» — пояснив експерт.

За словами Загреби, штрафи за ремінь безпеки зараз «просто смішні» — 51 гривня. «Піднімаються штрафи, наприклад, до 501 гривні, і поліція починає масово зупиняти і виписувати. Молдова через це пройшла — хіба вони надлюди порівняно з нами? Грузія через це пройшла, Іспанія, Італія, Франція — там ніхто не пристібався, як у нас», — заявив представник Мінінфраструктури.

Як зазначив Загреба, Україна планує «йти по перевірених практиках країн Європи». «Громадські організації пропонували ввести штрафи приблизно як вартість одного бака бензину — 1000-1200 гривень. Завдання штрафів — не покарати, а утримати від небезпечної поведінки», — додав він.


Не пропустіть