КрАЗ представив одну з найпотужніших моделей (Фото)

32-тонний автомобільний кран КС-55729 – найпотужніший в лінійці аналогічної спецтехніки КрАЗ, відвантажено ПрАТ «АвтоКрАЗ» до Харкова. Про це Autonews.ua повідомили в прес-службі заводу. А в цьому році на заводі збираються побудувати 40-тонний автокран, модель якого в Україні раніше ніколи не випускалася.

Автокран КС-55729 виготовлений в рамках виграного на ProZorro тендера, оголошеного одним з операторів енергетичної системи України. Кранова надбудова змонтована компанією «Автокрани України» на повноприводному шасі КрАЗ-63221 (6х6). Шасі – серійне, проте для розвитку відносин з новим клієнтом в якості мотиваційного бонусу ПрАТ «АвтоКрАЗ» доповнило базову комплектацію камерою заднього виду, яка значно поліпшить водієві оглядовість при русі і проведенні робіт.

Кранова надбудова включає 30-ти метрову стрілу вантажопідйомністю 32 тонни з кутом повороту 360°. Система управління крановими операціями – стандартна, з приладами безпеки. Автомобільний кран КС-55729 (63221) призначений для виконання навантажувально-розвантажувальних і будівельно-монтажних робіт на розосереджених об’єктах як в населених пунктах, так і в умовах віддаленості від них.

Слід зазначити, що десять 25-тонних автокранів Кременчуцький автозавод поставив в 2017 – січень 2018 рр. найбільшому оператору газотранспортної системи України ПАТ «Укргазвидобування». При цьому дев’ять одиниць базувалися на повноприводному шасі КрАЗ-6322 (6х6) і одна – на шасі 6х4 КрАЗ-65053. Шасі 6х6 і 6х4 з капотним компонуванням найкращими є для монтажу автокранів, експлуатованих у важких умовах будівельного і нафтогазового комплексах. Їх переваги перед аналогами: високі несуча здатність і прохідність, стійкість, економічність, простота і надійність конструкції, велика вантажопідйомність. Капотна компоновка КрАЗів полегшує доступ до обслуговування двигуна при складеній та опущеній в транспортне положення стрілі, дозволяє простіше і надійніше закріплювати гак в передній частині автомобіля.

Також в планах на 2018 рік у ПАТ «АвтоКрАЗ», як повідомила Autonews.ua прес-служба компанії, є виготовлення 40-тонного автокрана, модель якого вітчизняний виробник раніше не випускав.


Не пропустіть