Влада вигадала нові обмеження для дизельних автомобілів

Влада Німеччини готує нові обмежувальні заходи для дизельних автомобілів. Боротьба за чисте повітря може привести до сильного падання популярності дизелів і цін на автомобілі з дизельними двигунами.

Міністр навколишнього середовища Німеччини Свеня Шульце розповіла, оновлення програмного забезпечення для дизельних автомобілів в Німеччині не достатньо для вирішення проблем з якістю повітря, і що апаратні модифікації – єдиний спосіб уникнути заборон на використання таких автомобілів.

Німецька автомобільна промисловість, на частку якої припадає близько 800 000 робочих місць в найбільшій економіці Європи, бореться з глобальною реакцією на дизельні автомобілі після того, як Volkswagen визнав у 2015 році, що він обдурив всіх при випробуваннях рівня вихлопних газів в США.

Канцлер Ангела Меркель заявила, що зробить все можливе, щоб уникнути заборони на використання дизелів, але розбіжності з приводу того, як вирішити проблему з дизельними автомобілями з високим рівнем викидів оксидів азоту (NOx), загрожують подальшій напруженістю її коаліції з соціал-демократами.

Шульце сказала: «Я боюся, що у великих містах, де межі були набагато перевищені, лише оновленням програмного забезпечення не обійтись», додавши, що дизельні автомобілі потрібно модернізувати і в цьому мають бути зацікавлені самі автовиробники.

Представники німецьких компаній поки не коментують цю заяву міністра.

Джерело auto.24tv.ua

Не пропустіть