Презентували новий «народний автомобіль» (Фото)

Найближчим часом на китайський ринок вийде електричний хетчбек Sitech DEV1, який був розроблений за рекордні півтора року

Фірма Sitech з’явилася трохи більше року тому, але вже готується випустити на ринок свою першу модель – такі темпи розвитку сучасного китайського автопрому. Зрозуміло, фірма не була створена заново: вона є “дочкою” державної компанії Guian New District Development and Investment, а технічне сприяння надавав автоконцерн FAW, також були залучені приватні інвестори. Як би там не було, результат не забарився – пройшло 18 місяців, і на китайський ринок готується вийти новий електромобіль.

Фірма Sitech базується в місті Гуйян, де розташовані дата-центри таких гігантів, як Apple, Huawei, Tencent і інших інноваційних компаній. Тому і назва Sitech DEV1 розшифровується як Data Electric Vehicle 1, натякаючи на те, що це не просто електромобіль, а невеликий дата-центр на колесах. Крім того, слідом за першою моделлю підуть і інші! Слідом за хетчбеком буде запущена модель розміром з французький мікрокар Renault Twizy, а потім з’явиться і хетчбек класом вище.

Sitech DEV1 – це компактний міський чотиримісний електромобіль. Довжина машини становить 3 735 мм, ширина – 1 655 мм, висота – 1 550 мм, тобто він трохи крупніше добре відомого нам Mitsubishi i-MiEV. Машина комплектується літій-іонною батареєю ємністю 35 кВт∙год і 75-сильним (150 Н∙м) електромотором. За запевненнями розробників, дальність ходу на повністю зарядженій батареї становить 350 кілометрів, а на спеціальному зарядному терміналі за 40 хвилин батарею можна «заправити» ще на 200 км.

До 50 км/год машина розганяється за 4,8 секунди, а максимальну швидкість китайці не вказали. Мультимедійний центр фактично являє собою невеликий дата-центр: він розпізнає обличчя водія і пасажирів, запам’ятовує їх вподобання, пропонуючи їм улюблені радіостанції, музику, відео та вказує найбільш часто використовувані маршрути. Хетчбек розрахований на молодих покупців, що має на увазі персоналізацію екстер’єру: двоколірний кузов, кольорові вставки і наклейки додадуть індивідуальність кожного Sitech DEV1.

Свого виробництва фірма Sitech вирішила не створювати, а буде випускати електромобілі на заводі FAW в Чанчуні. Більш того! У марки Sitech навіть не буде власної дилерської мережі – продавати машини планується як гаджети, в бутиках і торгових центрах. З урахуванням всіх державних субсидій, ціна Sitech DEV1 складе близько 100 000 юанів або $15 800. Ось такий от проект «народного автомобіля» по-китайськи.


Не пропустіть