У BMW відзначили, що електрокари занадто дорогі у виробництві

Незважаючи на те, що популярність електрокарів стає дедалі більшою, і все більше автомобільних брендів заявляють про випуск власних моделей. Однак в BMW відзначили, що виробництво електрокарів – це дорогий процес.

Уже багато автомобільних експертів Європи і Америки відзначають, що популярність повністю електричних автомобілів зростає стрімкими темпами, і все більше компаній вкладають величезні кошти в розробку власних електричних платформ. Однак в новинах не пишуть про труднощі автовиробників, з якими вони стикаються під час виробництва і розробки електромобілів.

Неодноразово повідомлялося, що компанія Tesla має безліч проблем з виробництвом нової моделі електромобілів Model 3, але це не єдина компанія, яка має труднощі. Так, в компанії BMW також розповіли про деякі труднощі.

Якщо бути точніше, то виробництво електричних автомобілів обходяться для BMW занадто дорого через деякі технічні особливості, що не дозволяє компанії отримувати будь-який особливий прибуток в даному сегменті. Тому масового виробництва електромобілів від BMW не варто чекати до 2020 року.

За словами голови ради BMW AG Харальда Крюгера, четверте покоління силових установок, якими оснащуються нинішні електричні моделі марки, занадто дорогі у виробництві, і ситуація зміниться з початком виробництва п’ятого покоління агрегатів. П’яте покоління силових установок, за його словами, дозволить істотно скоротити витрати при виробництві. Точну цифру Харальд Крюгер не озвучив, але натякнув, що мова йде про двозначних числах.

Крім того було відзначено, що пізніше компанія інвестує ще 100 млн доларів для розробки електромоторів шостого покоління. При цьому, вже до 2025 року баварський концерн збирається збільшити кількість електрифікованих моделей до 25 одиниць, при цьому половина з них буде з повністю електричною силовою установкою.


Не пропустіть