Новий кросовер Model Y зробить «промислову революцію»

Глава американської компанії Tesla Ілон Маск заявив, що майбутній кросовер компанії Model Y зробить справжню «промислову революцію».

При цьому Маск також зазначив, що ніяких серйозних витрат на проект Model Y поки не було, але деякі засоби все ж були спрямовані на варіанти дизайну автомобіля. Глава Tesla сподівається на швидке вирішення проблем з виробництвом бюджетного електрокара Model 3, терміни поставок якого давно зірвані. Процес виробництва майбутнього кросовера повинен буде вирішити ті проблеми, які виникли у компанії з Model 3.

Ключем до успіху стане відмова від 12-вольтової архітектури живлення, яка дозволить застосовувати при виробництві меншу кількість проводів, що істотно спростить процес складання, оскільки дозволить збільшити частку роботів в цеху. При цьому Model Y буде зібраний на тій же платформі, що і Model 3. Виробництво моделі заплановано на 2020 рік.

За попередніми даними, старт почнеться на початку року, але за умови, що цехи будуть вільними. Цілком ймовірно що Model Y буде випускатися на іншому заводі. Одночасно з цим компанія зазнає величезних збитків. За перший квартал 2018 року компанія Ілона Маска втратила 710 млн доларів. Це при тому, що за весь 2017 рік Tesla втратила 1,4 млрд доларів. За інформацією Bloomberg, якщо збитки збережуться на тому ж рівні, то гроші в компанії закінчаться вже в цьому році.


Не пропустіть