Експерти розповіли, коли не потрібно уникати аварії

Будь-який водій підсвідомо намагається уникнути ДТП. Але є ситуації, коли потрібно бити! Інакше можна отримати ДТП з ще більш важкими наслідками, в якому ви ще й будете винні.

Про це пише autonews.ua.

Вас підрізали

Ви спокійно їдете, а сусід по потоку раптово перебудовується в ваш ряд прямо перед вами ще й не включивши поворотник. Не намагайтеся йти вліво або вправо! ви можете не встигнути оцінити ситуацію і таким чином виявитися винним в іншому ДТП так само вискочивши в інший ряд у когось перед носом. А якщо ви виїдете на розділову або узбіччя, там можуть бути непомічені вами люди. Так, їм там нічого робити, але вони там часто бувають. Краще вдарити винуватця і отримати гроші на ремонт, ніж самому бути винним.

Виїзд з паркувальної кишені

Авто різко виїжджає перед вами з паркувальної кишені. Ви, намагаючись уникнути ДТП йдете лівіше, на зустрічну, де їде інша машина. В результаті і ДТП важче, і вина вже лежить на вас. Можете позбутися прав і отримати важкі травми.

Лівий поворот зустрічної машини

Перед вами вилітає машина, яка повертала наліво. Навіть якщо ви перебуваєте в правому ряду і можете відносно безпечно піти в бордюр або стовп – не робіть цього. Вони, звичайно, вам нічого не скажуть, ну машину будете ремонтувати самі, а не за рахунок винуватця аварії.

Гальмувати

Важливе доповнення до всіх ситуацій – завжди гальмуєте в підлогу. Саме так закликають робити правила. Якщо поліція визначить, що ви маючи час не гальмували – може бути «обоюдка», а в деяких ситуаціях провину і на вас зіпхнуть.

Виключення

Зустрічне авто летить вам в лоб – не встиг завершити обгін. Тут бити не можна. Ідіть максимально вправо і гальмуйте. Звичайно, в разі удару вина буде не на вас – ви матимете рацію. Але в таких випадках краще залишитися живим. Лобове ДТП на великій швидкості – дуже небезпечно.


Не пропустіть