Водії масово відмовляються від дизелів

Асоціація європейських автомобільних виробників (ACEA) опублікувала звіт, де детально показано скільки і яких авто продано на території ЄС за перший квартал 2018-го.

Головна відмінність від аналогічного періоду 2017 року – різке суттєве скорочення продажів дизельних машин. Вони втратили аж 17%. При цьому продажі бензинових машин виросли на 14%. Крім того істотне зростання показали електромобілі (+ 34%) і плагін-гібриди (+ 60%).

Зниження популярності дизельних авто багато в чому викликане прогримілими в минулому році скандалами з заниженням шкідливих викидів. Крім того, істотно вплинув німецький закон, який дозволяє забороняти їх пересування по вулицях міст на розсуд місцевої влади. Так як німецький ринок – найбільший в Європі, падіння попиту на ньому відбивається і в загальній статистиці.

Після ряду законів та ініціатив, які передбачають в майбутньому повна відмова від авто з ДВЗ, Німеччина стала найбільшим ринком електромобілів в Європі обігнавши Норвегію, де, здається, вже забули про те, що є машини не на електротязі.

Що цікаво, також зростають продажі автомобілів з ДВЗ, але на альтернативному паливі (газ, біоетанол Е85). Вони додали 12% в порівнянні з минулим роком.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть