Ціни на старі іномарки в Грузії: чи варто приганяти автомобіль

Завдяки пільговому розмитненню принаймні деякі автомобілі стало вигідно приганяти через кордони. Але воно стосується виключно авто не старше 2010 року виробництва, котрі відповідають нормам Євро-5. Крім того, покупець повинен обов’язково відвідати країну, з котрої авто доставляється. Це ускладнює процес покупки таких автомобілів з США, де вони набагато дешевші, ніж в Європі (де багато моделей такого віку після розмитнення і зовсім обійдуться дорожче).

Є простіший варіант – Грузія. Там ті ж американські автомобілі, тільки привезені і, швидше за все, відновлені після невеликої ДТП (саме таких транспорт в Штатах є дуже дешевим – через високу вартість ремонту). До Грузії ви без проблем, дешево і швидко можете приїхати самостійно, а придбане авто досить швидко доставите в Україну через море.
Ми вирішили подивитися кілька популярних у нас моделей, порівняти ціни в Україні і Грузії і порахувати кінцеву вартість розмитнення автомобілів.

Volkswagen Jetta

Таке авто 2014 року випуску можна знайти за ціною близько 5000 доларів. Ця модель оснащена мотором 1.8 TSI (часто зустрічаються чисто американські версії з об’ємом 2.5 літра – їх розмитнити дорожче) і робтизована КПП DSG. Розмитнення і податок до Пенсійного фонду додадуть до ціни 2500 $. Витрати на поїздку і транспортування відберуть ще доларів 700. У сумі отримуємо 8200 $.

Мінімальна вартість такого авто в Україні – близько 10 500 $. Отримуємо вигоду близько 2300 доларів.

Toyota Camry

Славиться легендарною надійністю модель Тойоти 2012-2013 років, можна придбати за 8000 доларів. Її розмитнення обійдеться вже істотно дорожче – на все про все майже 4000 доларів. Плюс ті ж 700$ на супутні витрати.

Разом – 12 700 $. Аналогічне авто в Україні (вже завезені і розмитнені) можна знайти за ті ж гроші. Тому економія буде лише в тому випадку. якщо ви знайдете в Грузії таку ж марку автомобіля за набагато дешевшою ціною. В іншому випадку – зайвий клопіт.

Щось оригінальне

А якщо хочете щось не дуже дороге і незвичайне, можна поглянути, наприклад, на Nissan Cube. У Грузії цей автомобіль з мотором 1.8 і автоматом 2012 випуску продається за 4300 у.о. Вартість в Україні з розмитненням і доставкою вийде близько 7200 $.

Повною протилежністю сімейному компактвену буде спортивний седан Dodge Dart. Його турбомотор 1.4 видає 170 к.с. У Грузії він коштує 5200 доларів, після розмитнення і доставки обійдеться в 8000 $.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть