В Україні з’явилися позашляхові автобуси Torsus (Відео)

На українських дорогах помічено пересування унікальних за конструкцією повнопривідних автобусів чеського виробництва – Torsus Praetorian.

Автобуси відрізняються дуже незвичайним дизайном і призначені для позашляхових експедицій. В їх основі лежить шасі вантажівки MAN (4х4). Довжина машини – 8450 мм, ширина – 2540 мм, висота – 3720 мм. Колісна база – 4200 мм. Повна маса досягає 13 500 кг.

Дорожній просвіт під мостами дорівнює 389 мм. Позашляхові якості забезпечуються повним приводом, двоступеневою роздавальною коробкою і диференціалами, що блокуються.

У рух Torsus Praetorian призводить 6-циліндровий турбодизель MAN D0836LFL40 потужністю 240 к.с. і максимальним обертовим моментом 925 Нм. Коробка передач – автоматична, 12-ступінчаста, ZF TipMatic. А ось паливний бак, судячи з офіційними характеристиками, вміщує всього 100 літрів.

Що ж стосується пасажирського салону, то сюди веде окремі двері з автоматичним приводом і автоматично висуваються підніжками. Усередині розташовуються 35 крісел з триточковими ременями безпеки. Є кондиціонер на 15 кВт і обігрівач. Передбачено встановлення мультимедійної системи c DVD. На замовлення Torsus Praetorian може оснащуватися потужним «кенгурятником» і захисними решітками на бокових вікнах.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть