КрАЗ передав рятувальникам партію спецтехніки (Фото)

Кременчуцький автомобільний завод передав українським рятувальникам партію спеціальних пожежних автомобілів на шасі КрАЗ-5401 (4х2). Автомобілі поповнили парк Миколаївського гарнізону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.

Шасі підвищеної прохідності КрАЗ-5401НЕ (4х4) вантажопідйомністю 9,5 т з дворядною чотиридверною шестимісною кабіною МАЗ, створено на автозаводі в кінці минулого року, згідно з технічними вимогами ДСНС, прописаними в умовах великого тендера. Воно призначене під монтаж різних спецвиробів, в даному випадку – спецобладнання для гасіння пожеж АЦ-4-60.

Слід зазначити, що в лінійці традиційних кабін Renault і MAN, якими Кременчуцький автозавод комплектує свої безкапотні автомобілі, не представлені зразки з параметрами, зазначеними в даному тендері. При цьому в технічних вимогах замовника чітко прописані параметри кабіни МАЗ-530905 (Білорусь), в зв’язку з чим кременчуцькі конструктори провели адаптацію цієї кабіни на шасі автомобіля КрАЗ-5401НЕ.

Широкопрофільна шина з централізованою системою підкачки, яка встановлена ​​на цьому шасі, дозволяє експлуатувати спецвиробів на дорогах з різним покриттям і при повному бездоріжжі. До того ж оснащення автомобіля двома паливними баками по 165 л, що забезпечують автомобілю пробіг на відстань до 600 км, дозволяє здійснювати оперативну доставку екіпажу і обладнання до місця проведення рятувальних, аварійний або інших необхідних, відповідно до специфікації автомобіля, робіт.

Автомобіль здатний розвивати швидкість понад 90 км/год, до того ж він досить маневрений, завдяки беськапотному компонуванні, і може легко використовуватися в умовах міського циклу.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть