Скільки доведеться заплатити за реєстрацію «євроблях»?

У парламенті готують законопроект, який повинен раз і назавжди вирішити проблему з «євро бляхами». Про це у коментарі УНН розповів член податкового комітету ВРУ Роберт Горват.

Роберт Горват – автор Закону 3251: «Я буду подавати законопроект, в якому будуть чітко прописані правила користування автомобілями із іноземною реєстрацією на території України. Орієнтовно, це буде виглядати наступним чином: чим старіша машина – тим більший акциз має бути сплачений під час реєстрації. Якщо ти маєш машину 90-х років, яку ти купив за 500 євро у Польщі чи Німеччині – то заплати, будь ласка, 2,5 тис. євро за її реєстрацію. Якщо авто 2005 року – має бути сплачено десь 40% від вартості, якщо 2010 року і вище – десь 30% вартості. Наголошую, суми поки що умовні. Але за такою діаграмою ми маємо дійти до фінішу».

Роберт завжди наполегливо йде до мети. Ще 3 роки тому, влітку 2015 (коли не було взагалі ні Євросил, ні активістів) ми з Робертом обговорювали проблему євроблях і можливі шляхи іі вирішення. Кожний бажаючий може у Роберта запитати про цей факт. І якби вирішили проблему 3 роки тому, то зараз би українці мали доступні авто, а бляхамии на вулицях і не пахло б.. Жаль, що немає в нашій Верховній Раді хоча б 226 Робертів Горватів.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть