В Україні хочуть перевіряти психічне здоров’я водіїв

Для українських водіїв хочуть ввести тест на виявлення психологічних або фізичних проблем зі здоров’ям. Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Autogeek.

З такою ініціативою виступає Міністерство охорони здоров’я, а компанія Guinti Psychometrics Ukraine вже представила відповідну Віденську систему тестування водіїв Vienna Traffic, яка використовується в більш ніж 70 країнах світу і законодавчо затверджена в 16 з них.

Чиновники хочуть обов’язково тестувати всіх українських водіїв, в тому числі що знаходяться в групі ризику і професійних перевізників.

Згодної Віденської системи тестування водіїв, психологічна атестація проводиться на іспитах при отриманні водійських прав, для професійних водіїв, пенсіонерів, водіїв, які неодноразово порушували права, вели себе агресивно або зловживали алкоголем, або людей з неврологічними захворюваннями.

Наприклад в Австрії таке тестування показує, що більше 20% водіїв мають потребу в корекції психологічної поведінки.

Такий психологічний тест в країнах ЄС обов’язково проходять всі водії при отриманні водійських прав або при частих правопорушення. Це дозволяє не тільки вчасно виявити проблему, але і запобігти можливі аварії та відкоригувати поведінку водіїв.


Не пропустіть