Названа найбільша небезпека для водіїв в Україні

Тільки за останні три місяці в Україні в ДТП щодня вмирали шість чоловік

«Це глобальна проблема в усьому світі – кожні 1,22 хвилини гине людина в аваріях на дорогах», – написала на своїй сторінці в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Мабуть, буде важко знайти в нашій країні людину, яка хоча б раз в житті не була свідком аварії на дорозі. Тільки за останні три місяці, тільки в Україні кожен день вмирали шість чоловік. Але найгірше, що ці смерті – зазвичай молоді люди», – зазначає чиновник.

Вона наводить дані ВООЗ, що використання ременів безпеки знижує ризик смерті пасажирів на передньому сидінні на 40-50%, на задньому сидінні – на 25-75%. «І тим не менше це не допомагає українцям піклуватися про свій захист. Люди продовжують ігнорувати ремені безпеки, ставити на них «заглушки», обмотувати їх навколо сидіння, щоб “не пікало”. Найбільше обурює, коли через безвідповідальне ставлення дорослих гинуть діти, які беруть приклад від старших по відношенню до безпеки», – пише Супрун.

Вона порівнює халатне ставлення до ременів безпеки з покупкою довідок про вакцинацію для дітей: «Це ж такі ж «заглушки», які дозволяють тимчасово закрити очі на проблему, проте не роблять її менш небезпечною. На жаль, усвідомлення помилки в таких випадках, як правило приходить занадто пізно. Чим більше суспільство буде толерантним до таких абсурдних і, насправді, дуже загрозливих для здоров’я речей, тим складніше будуть просуватися зміни, впроваджуватися наукові досягнення і тим частіше будуть гинути люди. Не робіть «заглушки» свого здоров’я! Пристебніть ремені і використовуйте кожну можливість захиститися!»

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть