Влада планує ввести 25% мито на імпортні автомобілі

Адміністрація президента Дональда Трампа розглядає імовірність введення 25% мита на імпортні автомобілі задля захисту національної безпеки. Про це повідомляє Reuters.

Міністерство торгівлі США вивчає питання, чи загрожують імпортні транспортні засоби промисловості США та загалом галузі досліджувати та розробляти нові передові технології.

«Є дані, які свідчать про те, що протягом останніх десятиліть імпорт з-за кордону руйнував нашу внутрішню автопромисловість», – сказав міністр торгівлі Вілбур Росс та пообіцяв «ретельне, справедливе та прозоре розслідування».

Більш високі імпортні мита можуть бути особливо болючими для азійських автовиробників, включно з Toyota Motor, Nissan Motor, Honda Motor та Hyundai, які вважають США своїм основним ринком.

Уряди Японії, Китаю та Південної Кореї заявили, що будуть слідкувати за ситуацією, в той час як Пекін, який все більше розглядає США як свій потенційний ринок, додав, що буде захищати свої інтереси.

«Китай виступає проти зловживання положеннями про національну безпеку, що нанесе серйозної шкоди системам багатосторонньої торгівлі та порушить нормальний порядок міжнародної торгівлі», – заявив офіційний представник міністерства торгівлі Китаю Гао Фен.


Не пропустіть