«Євробляхери» остаточно перейшли межу

В Україні активно зростає кількість автомобілів з європейськими номерами. Найбільше на території нашої країни – польських, чеських, латвійських і литовських.

«Євробляхери» вирішили розширити ринки збуту нерозмитнених авто і почали співпрацювати з «Луганською народною республікою» – терористичним угрупованням, що діє на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Про це у Facebook повідомив Павло Верещагін.

«Як кажуть, гроші не пахнуть. Особливо для ділків, які промишляють незаконним ввезенням в Україну автомобілів на іноземній реєстрації (т.з. «бляхи»).

Відповідно до матеріалів кримінального провадження № 42017220750000358, одна з таких контор, «Міжнародний автотрейдер «EUROCAR TODAY»», розташована у Харкові, за грошову винагороду погодилася пригнати автівки на литовських номерах для трьох працівників «поліції» терористичної організації «ЛНР». Російські найманці контактували з бляхопригонщиками через посередника на «нейтралці» у пункті пропуску «Гоптівка – Нехотєєвка». За задумом схемщиків, свіжопригнану «бляху» мали вивезти з України до Росії, а далі – до окупованої території ОРДіЛО.

Операція зірвалася. При спробі вивезення машини (довіреності на «поліцейських ЛНР» вже були оформлені) бляхарі були затримані співробітниками правоохоронних органів України. За вироком суду організатора оборудки було визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.4 ст. 110-2 КК України», – йдеться у повідомленні.


Не пропустіть