Mercedes-Benz оригінально презентував культовий “Гелендваген” (Відео)

Згідно з офіційними даними, для того, щоб «закатати» легендарний повнорозмірний позашляховик у великий бурштиновий куб було потрібно не багато не мало 8 892 робочих години. Цей художній об’єкт буде показаний в тих куточках планети, де планується старт продажів нового покоління позашляховика.

Керівництво німецького автовиробника вирішило зробити з позашляховика Mercedes-Benz G-Class художній об’єкт – автомобіль був «закатаний» в бурштинову смолу. Повідомляється, що був використаний один з найперших примірників цього позашляховика. Цей шедевр, для створення якого використовувалося 40 708 літрів епоксидної смоли, отримав назву «Бурштиновий куб». Загальна вага цього куба становить 46 тон, а разом з необхідними кріпленнями для перевезення, цей показник збільшився до 52 тонн.

Для того, щоб створити цю «скульптуру», в якій запечатаний позашляховик зразка 1979 року (версія 280 GE) знадобилося 90 днів безперервної роботи.

Довжина цього «Бурштинового куба» становить трохи більше 5,5 метрів, ширина його дорівнює 2,55 метра, висота – 3,10 метра. Після того, як старенький G-Class залитий бурштином став виглядати як великий куб, він відправився у велику подорож з Гамбурга в Детройт, подолавши трохи більше 6 437 км шляху для того, щоб взяти участь в Північноамериканському міжнародному автосалоні.

Буквально кілька годин тому (сьогодні 29 травня), прес-служба німецької автомобільної компанії випустила відеоролик, в якому показано процес створення «Бурштинового куба» – цей ресурсномісткий процес, який був показаний в прискореному темпі дуже вражає. Відомо, що цей художній об’єкт потім відправиться в подорож по світу – сповіщаючи своєю присутністю про початки місцевих продажів абсолютно нового покоління німецького позашляховика.

Наостанок хочемо відзначити, що в рамках женевського автосалону 2018 був представлений «заряджений» варіант G-Class – автомобіль отримав модифікацію G63. На заводі компанії в Австрії вже почалося серійне виробництво новинки і навіть є чутки про створення «гарячого» G63 S. Також хочемо зазначити, що старт продажів Mercedes-Benz G-Class наступного покоління, оснащений новим дизельним двигуном стартує в кінці цього року.


Не пропустіть