Автоімпортери виступили за амністію для «євроблях»

Група компаній АІС, що займає значну частку в продажах на українському ринку нових і старих автомобілів, виступила з несподіваною заявою: вони виступають за якнайшвидшу амністію для «єврономерів». Повний текст заяви оприлюднили Autonews.ua.

Зокрема, йдеться про підтримку ініціативи Кабміну по розробці законопроектів, які дозволять провести «податкову амністію» ввезених і експлуатованих в Україну автомобілів.

Також імпортер підтримує ініціативи і пропозиції зацікавлених сторін, які знизять податкове навантаження на вартість нових і вживаних автомобілів, для того, щоб зробити автомобіль більш доступним товаром для придбання.

«Активний розвиток цивілізованого вільного і конкурентного ринку вживаних автомобілів дозволить запропонувати українцям широкий вибір недорогих, надійних б/у автомобілів і гарантувати безпеку і комфорт проведених угод, пропонувати широкий набір додаткових послуг (кредит і лізинг на б/у, трейд-ін, страхова гарантія від поломок і цілий ряд інших)», – йдеться в заяві.

Функціонування в єдиному законодавчому полі всіх учасників авторинку, а найголовніше – всіх автовласників – основа безпеки на дорогах і національна безпеки в цілому.

Група компаній АІС закликає Кабінет Міністрів України, профільні комітети Верховної Ради прискорити роботу, провести узгодження і прийняти відповідні законопроекти по податкової лібералізації автомобільного ринку.

Також в АІС офіційно заявили, що не блокують рішення цих проблем. Серед основних причин були вказані:

– частка АІС на ринку нових легкових автомобілів становить менше 5%, таким чином, компанія не є вигодонабувачем обмежень на імпорт б/у автомобілів;

– АІС активно розвиває напрямок бізнесу автомобілів з пробігом і безпосередньо зацікавлена ​​в його стабільному розвитку і зростанні;

– АІС не проводить ніяких дій щодо законодавчого лобіювання, доказом чого є відсутність чинних законів або законопроектів, які б створювали нерівні умови або обмеження для учасників авторинку.

Дана заява є офіційною позицією Групи компаній АІС.


Не пропустіть