Прихильники єврономерів жорстко відповіли на нові ставки розмитнення від Южаніної (відео)

Розмитненням для мажорів і напівзаходами, – так охрестили активісти «Авто Євро Сили» запропоновані главою парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної ставки розмитнення автомобілів.

Відповідь активістів була опублікована на порталі «Авто Євро Сила Харків».

«Нам в черговий раз пропонують напівзаходи. Не секрет, що більшість авто на єврономерах, які українці купують і якими користуються – мають стандарти Євро-4, Євро-3 або Євро-2. Це відбувається по ряду причин:

1) основна причина – у людей банально немає грошей на нові машини або відносно нового (до 5-ти років) випуску. Були б кошти, люди купували б машини з салонів.

2) друга причина – ринок завалений машинами на українській реєстрації в жахливому стані (в тому числі і завдяки нашим дорогам), які коштують в рази дорожче за європейські аналоги тих же років. З цієї причини будь-яка нормальна людина хоче купити авто, яке не потребує великих вкладень і яке буде набагато в кращому стані, ніж він може взяти його тут.

Наступний момент – не зрозуміла ставка на машини з двигуном вище 1.6л, а це ВЕЛИКА частина всіх ввезених і активно використовуваних автомобілів.

Таким чином, складається враження, що в нашому уряді усвідомлюють вважають, що середньостатистичний українець зі своєю ЗП в 150-300 у.о. повинен ще попрацювати кілька років, щоб накопичити і оплатити розмитнення автомобіля, який він купив або хоче купити собі в Європі. На тлі європейських зарплат (які апріорі в кілька разів вище наших) і їх цін на розмитнення (нагадаємо, що ця процедура в середньому коштує 300-500 євро МАКСИМУМ) все це виглядає неприйнятним.

Ми вважаємо, що розмитнення на будь-яке авто має бути доступним! Для кожного українця! І це не пропоновані 7500 або навіть 1500 євро. Ні! Спекуляція європейськими екологічними стандартами, загрози новими непомірними штрафами (які хочуть паралельно прийняти разом з цим законопроектом і ставками), а також спроба вичавити ще більше грошей у людей, у яких їх і так вже практично немає – це лише шлях до нагнітання обстановки навколо теми доступного авто і євроблях», – написали активісти.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть