Для Toyota Corolla підготують нову платформу

Японський виробник Toyota прийняв рішення про використання нової платформи TNGA для всіх модифікацій моделі Corolla.

Зараз для випуску хетчбека Corolla (Auris) використовується платформа MC. Такі моделі як Alphard, Avensis, Auris, Previa, старий Prius, RAV4 також створені на цій базі. У США ця модель реалізується під маркою Scion, а також Corolla поставляється в Штати в кузові седан, що відрізняє його від седана і універсала для японського ринку поліпшеним дизайном.

Тепер же, японці з Toyota задумалися про те, що пора вже освіжити модель. Для цього планується повністю перенести виробництво автомобіля на заводі в Блу Спрінгс (Алабама, США) на глобальну модульну платформу TNGA. Також підбудують під нову платформу та інші заводи, де виробляють модель. На релізацію ідеї компанія виділить 170 мільйонів доларів. Перша модель, побудована на платформі TNGA, став гібридний Prius. Потім на цій базі побудували C-HR, нова Corolla в кузові хетчбек (в нас відома як Auris), а також компактний кросовер Lexus UX.

Можливо, разом із загальною платформою, у оновленої Corolla з’явиться такі ж силові характеристики, що й у кросовера C-HR і хетчбек Prius.


Не пропустіть