Знаменитий автобренд припинив продажі власних автомобілів у Європі

Німецький автовиробник Porsche призупинив продаж нових автомобілів в Європі. За даними газети Frankfurter Allgemeine Zeitung, причиною є перехід на нові цикли виміру вихлопів WLTP і RDE, які спричинили за собою більш жорсткі вимоги як до процедури допуску під час випробувань, так і при експлуатації в реальних дорожніх умовах.

Нові норми поступово набирають чинності з вересня цього року. Бензинові двигуни як правило можуть вкластися в ці межі, тільки якщо вони обладнані фільтрами твердих частинок.

З п’ятниці на інтернет-сторінці конфігуратора з’явилося оголошення: “Обрана модель короткочасно недоступна в якості нового автомобіля вільної конфігурації через майбутню модельну ревізію”. А в центрі Porsche покупцеві повідомили, що нових автомобілів моделей Cayenne та Panamera доведеться чекати щонайменше до березня 2019 року. Офіційної заяви Porsche з цього приводу поки не надходило.

Агентство Reuters у свою чергу з посиланням на представника Porsche повідомило, що мова йде лише про обмеження продажів. “Тимчасово буде обмежено пропозицію. Але ми не припиняємо продаж нових автомобілів”, – заявив агентству представник компанії в Штутгарті.


Не пропустіть