Естонці випустили свій перший електромобіль (Фото)

Естонська компанія Nobe створила унікальний триколісний електромобіль Nobe 100 з дизайном в стилі нео-ретро. Зараз естонці шукають інвесторів, щоб почати випускати свій електрокар серійно.

Невеликі розміри і електромотор можуть зробити Nobe 100 прекрасним міським автомобілем. Навіть незважаючи на те, що у нього всього три колеса. Взагалі ж, цей електромобіль повністю відрізняється від інших триколісних транспортних засобів, які ми бачили раніше. Ось тільки Morgan створює схожі триколісні сіті-кари.

У Nobe 100 знімається дах. Тому його можна вважати першим в світі електричним кабріолетом.

Салон виконаний в стилі мінімалізму, він нагадує нам класичні моделі 1930-х років (дерев’яні і хромовані акценти). У ньому помістяться три людини. Є також досить місця для багажу.

На жаль, Nobe не говорить, який електромотор і батарея використовується в їх триколісному електрокарі. Повідомляється тільки, що він на одній зарядці батареї може проїхати близько 220 кілометрів. Максимальна швидкість – 110 км/год. Батарею можна повністю зарядити всього за 2 години.

Зараз Nobe збирає кошти від інвесторів, щоб почати випускати Nobe 100. Для цього їм потрібно 1,2 млн. доларів. Що ж, не дуже велика сума для організації серійного виробництва триколісного електрокара. Можливо, він коли-небудь з’явиться на дорогах загального користування.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть