Nissan прийняв історичне рішення щодо дизельних двигунів

Ще один японський автогігант вирішив відмовитися від дизельних двигунів. Напередодні компанія Nissan повідомила, що більше не буде розробляти такі мотори, зосередивши свої сили на гібридних і електричних агрегатах. Раніше про таке ж рішення заявили в Toyota.

Інформація про те, що Nissan більше не розробляє дизельні двигуни, озвучена виданням Nikkei Asian Review. Сайт послався на власне джерело, і повідомив, що японці зосередяться на «зелених» моделях.

До цього ЗМІ повідомили, що Nissan планує відмовитися від європейських продажів «дизелів». Японці пішли на такий крок у зв’язку з істотним падінням попиту на такий транспорт в регіоні.

Експерти пояснюють, що європейці відмовляються від дизельних автомобілів через острах введення великих податків на ці машини. Крім того, в найближчому майбутньому в великих європейських містах можуть зовсім заборонити використання транспорту на «важкому» паливі.

У Toyota раніше заявили, що компанія майже повністю припинить реалізацію дизельних легковиків до кінця нинішнього року. В Європі японці мають намір залишити тільки позашляховик Land Cruiser, пікап Hilux, а також легкий комерційний автомобіль Proace, що працюють на «важкому» паливі.


Не пропустіть