В Україні побудують важливу об’їзну дорогу

Укравтодор заявив про наміри побудувати окружну дорогу навколо Борисполя. Цього чекали вже давно. Не секрет, що місто страждає від транзитного транспорту, потік якого величезний, а водії – від того, що на проїзд міста йде зайва година.

«Об’їзна дорога навколо Борисполя є дуже важливим інфраструктурним проектом для нас. Це не секрет, що місто страждає від транзитних автомобілів, які проїжджають через його центр. В цілому більше 30 тисяч машин щодня. Це тягне за собою безліч негативних наслідків як для міста, так і для його жителів», – повідомив керівник «Укравтодору» Славомір Новак.

Зараз йде пошук і порівняння різних маршрутів нової магістралі. Але точно відомо, що вона буде відповідати категорії 16 і мати не менше чотирьох смуг в кожному напрямку і максимально дозволену швидкість 110 км/год.

«Ця дорога буде відповідати найсучаснішим стандартам безпеки. Я неодноразово проїжджав через Бориспіль і знаю, що транзит може займати близько 50-60 хвилин. Упевнений, що на об’їзд міста водії будуть витрачати не більше 5 хвилин», – додав Новак.

Дорога повинна об’єднати трасу М-03 в об’їзд міста і забезпечити проїзд автомобілів з боку Києва в напрямку траси Н-08 Бориспіль – Запоріжжя – Маріуполь і траси Т-10-18 Бориспіль – Яготин – Жоравка. Проект може включати реконструкцію наявних доріг і будівництво повністю нових ділянок.

«Укравтодор» дає 10 місяців на створення окружної дороги без розрахунку часу на узгодження проектної документації.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть