Volkswagen продовжує втрачати гроші через «дізельгейт»

Дизельний скандал навколо компанії Volkswagen вибухнув три роки тому, однак, компанія досі зазнає збитків з цього приводу. Сьогодні стало відомо про те, що прокуратура наклала на виробника штраф, виходячи з того, що він порушив цілий ряд діючих положень.

Сторона звинувачення заявила, що довела факт того, що компанія протягом восьми років аж до 2015 року продавала автомобілі з дизельними моторами, в конструкцію яких були внесені неприпустимі зміни. Всього в рамках цих років було продано більш десяти мільйонів машин на важкому паливі. В результаті компанію зобов’язали виплатити німецькій владі близько п’яти мільярдів євро. При цьому, в суму не входять витрати на погашення претензій власників цих машин.

Офіційні представники компанії вже повідомили про те, що повністю погоджуються з вимогами влади і оскаржити штраф не мають наміру. Очевидно, компанія сподівається, що, виплативши гроші, розслідування навколо її діяльності нарешті припиняться.

Нагадаємо, що три роки тому в бік виробника вперше надійшли звинувачення в тому, що він випускає автомобілі, які викидають в атмосферу неприпустиму кількість шкідливих сполук. Загальна сума штрафів і компенсацій в даний час складає кілька десятків мільярдів, але компанія повністю визнає свою провину і готова нести покарання.


Не пропустіть