Влада буде відстежувати автомобілі громадян

Китайські чиновники запевняють, що система допоможе відстежувати перевантаженість доріг, але, швидше за все, вона стане ще одним інструментом спостереження.

Нова програма влади дозволить відстежувати автомобілі громадян з використанням RFID чіпів.

Ця програма впроваджується Міністерством громадської безпеки Китаю і Науково-дослідним інститутом управління рухом. Вона розпочне свою роботу 1 липня.

Спочатку програма буде добровільною, але стане обов’язковою для нових автомобілів, починаючи з 2019 року.

Встановивши RFID-чіпи на вітрові скла нових автомобілів і зчитувальні пристрої на дорогах, урядовці, як повідомляється, сподіваються, що зможуть вивчати і покращувати затори, тому зможуть зменшити забруднення повітря. Але також у Китаї сподіваються використовувати чіпи, щоб допомогти зупинити зростання терористичних атак.

Джеймс Ендрю Льюїс, старший віце-президент Центру стратегічних і міжнародних досліджень, вважає, що система RFID стане ще одним інструментом, що уряд використовує для моніторингу громадян. Справа в тому, що не відомо, яку інформацію зберігатимуть на цих мітках, крім моделі автомобіля, його кольору та реєстраційного знака з VIN.

Система RFID, говорить Льюїс, є “ще одним кроком для такого всеосяжного контролю. Будь-які позитивні моменти переважуються нав’язливістю всього цього”.

Джерело finance.ua

Не пропустіть