Нaзвaнo рeчі, якi нe мoжнa зaлишaти в aвтo пiд чaс спeки

Температура в салоні припаркованого під літніми сонячними променями автомобіля може досягати шістдесяти градусів за Цельсієм протягом тридцяти хвилин – встановили вчені з Стенфордського університету. Відповідно, деякі залишені в машині предмети можуть являти собою серйозну небезпеку при нагріванні до такої температури.

Найбезпечніший варіант – банки з газованими напоями. Вони лише забруднять салон вашої машини так, що його досить важко буде відмити, але в цьому випадку мова хоча б не йде про пожежу.

А ось якщо ви залишите в автомобілі, наприклад, запальничку, сонцезахисні окуляри або якісь скляні предмети, які здатні концентрувати сонячне світло, то повернувшись до припаркованого авто, можете побачити замість нього лише купу догораючого металу.

“Запальнички можуть вибухати і ставати причиною загоряння. Те ж саме справедливо і для окулярів, які своїми лінзами можуть що-небудь запалити”, – повідомляють експерти.

Окрема небезпека може виходити від лікарських препаратів, які в результаті сильного нагріву можуть обзавестися якимись новими і непередбачуваними ефектами.


Не пропустіть