Новий седан Volvo S60 став на конвеєр в США

Компанія Volvo запустила свій перший завод в США. Поки підприємство випускає тестові зразки S60 нової генерації, серійне виробництво моделі стартує восени.

Новий завод Volvo Cars розташований в Чарлстоні, штат Південна Кароліна. Це перше підприємство шведської марки на території США. Нагадаємо, у Volvo є три заводи в Європі (два – з виробництва машин, один – з виробництва двигунів), три майданчики в Китаї, а також складальні заводи в Індії та Малайзії. В американське підприємство інвестують близько 1,1 мільярда доларів, планується створення приблизно 4-х тисяч робочих місць, причому 1,5 тисячі співробітників працевлаштують до кінця поточного року. Виробнича потужність заводу – 150 000 автомобілів в рік.

У Штатах налагодять випуск седана Volvo S60 нового покоління. Підприємство вже приступило до складання тестових зразків. Масове виробництво седана стартує в Чарлстоні восени поточного року. З 2021-го в США почнуть випускати кросовер XC90 нової генерації. Автомобілі американського виробництва будуть постачати як на внутрішній ринок, так і на експорт.

Новий седан S60 компанія поки ховає під пологом. Втім, покривало скинуть зовсім скоро – офіційна презентація моделі відбудеться сьогодні ввечері. «Чотирьохдверка» побудована на платформі SPA, яка також лежить в основі останніх універсала Volvo V60, кросу XC60 і машин «дев’яностої» серії.

Відомо, що седан стане першою за останні сорок років моделлю марки, яка не отримає дизельних моторів. Бензинові ж двигуни – T5 і T6 – новому S60, швидше за все, дістануться від родинного універсала V60. Також «чотирьохдверка» може успадкувати від універсалу гібридні установки: 340-сильну T6 Twin Engine AWD і 390-сильну T8 Twin Engine AWD.


Не пропустіть