Генпрокурор жорстко пройшовся по «євробляхах»

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розкритикував роботу митних органів західної України через масовий в’їзд в Україну автомобілів нерозмитнених авто та попередив про “серйозну розмову”.

Про це він сказав під час всеукраїнської селекторної наради в рамках ініціативи “Україна без контрабанди”, пише automotoclub.info.

“Запитання до керівника львівської митниці… Скажіть будь ласка, скільки так званих “євроблях” ви пропустили за останні два роки. І які сканери вам потрібні для того, щоб цього не допускати”, – звернувся Луценко.

Представник митниці, присутній на нараді шляхом відеозв’язку, не зміг відповісти на це запитання.

“На даний період часу в мене немає інформації стосовно кількості авто на єврономерах, що перетнули митний кордон протягом двох років”, – сказав він.

Луценко знову апелював до нього: “То я вам доповідаю, що в Україну заїхало щонайменше 300 тисяч і більша половина (цих авто) із західних областей. Тому через вас пройшли десятки тисяч цих автомобілів, які зараз, не сплативши жодних митних платежів, ускладнили – м’яко кажучи – ситуацію на дорогах України”.

Генпрокурор наголосив, що в цьому випадку “повнота відповідальності лежить саме на львівській митниці та всіх її колегах по Західній Україні”.

Я не знаю, чи ви дійсно не знаєте цифру кількості автомобілів, але цифру, скільки коштує пропустити такий автомобіль, ви точно знаєте. Тому прошу бути готовим до розмови з прокурором з цього приводу.


Не пропустіть