В Україні суттєво будуть звужувати дороги

Європейським шляхом вирішили піти в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Заступник міністра Лев Парцхаладзе в Facebook написав про прийняття рішення про звуження ширини смуг на дорогах в населених пунктах.

Природно, ніхто не кинеться ламати існуючі дороги, адже і без того не всі вони в Україні заасфальтовані або знаходяться в хорошому стані.

Зміни стосуватимуться проектування нових, а також впроваджуватися при плановій реконструкції існуючих вулиць і доріг. Оновлені стандарти Державних будівельних нормах вступлять в силу з 1 вересня 2018 року.

Що було і що буде? На сьогоднішній день в Україні ширина смуг частка авто становить 3,5-3,75 метрів. У Європі менше. Парцхаладзе вважає, що досить 3-3,25 м. Звуження, прогнозує автор ідеї, буде стимулювати водіїв їздити повільніше (а значить, на дорогах стане безпечніше).

У новій редакції ДБН, за словами заступника міністра, норми адаптовані до європейських стандартів. Парцхаладзе впевнений, що це дозволить зменшити аварійність, збільшити пропускну спроможність вулиць і скоротити затори. При цьому частина звільненої ширини дороги можна буде відвести під окремі велосипедні доріжки.

Джерело real-vin.com

Не пропустіть