Експерт обурився амністією для «євроблях»

Економічний експерт Сергій Фурса вважає рішення влади і законопроект, який досить імовірно стане законом, несправедливим по відношенню до людей, які чесно платили податки і ввозили автомобіль за законом. Своєю думкою Фурса поділився на сторінці в Facebook.

На його думку, таке вирішення питання показує, що у нас працює не верховенство права, а «верховенство схем».

«Все повинно бути навпаки. Якщо ви обманює, то повинні розплачуватися за це. Обман має коштувати дорого. А чесне життя повинна бути простоим. Таку форму взаємодії в суспільстві повинно стимулювати держава.»

Адже в нормальній правовій державі шахраї повинні бути покарані, а таке рішення влади покаже, що у нас дуже просто порушити закон і добитися до себе «особливого ставлення».

«Україна ж стимулює зовсім інший підхід. Який говорить про те, що ти повинен придумати схему. Втягнути в неї якомога більше людей. І потім вимагати до себе уваги і особливого підходу. І адже мова йде не про одиноких випадках, коли нещасні люди завозили машини за останні гроші. Ні, це був великий бізнес. Великі схеми. Коли великі сірі імпортери масово завозили автомобілі. Продавали їх дешевше ринку, ще й вбиваючи чесну конкуренцію. А потім, коли виявилося, що вони створили проблему, проплатили рух «вільних автомобілістів». Централізовано все це зробити набагато простіше. І ось вже обурені народні маси, організованими групами, вимагають пробачити і зрозуміти. І легалізувати схеми.»

Експерт вважає, що успіх «бляхерів» показує винахідникам інших корупційних схем, що такий варіант працює. І тому подібний обман повториться ще не раз.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть