«Євробляхери» відмовляються платити за легалізацію

Власники легкових авто з іноземною реєстрацією відмовляються платити за їх легалізацію в Україні. Про це йдеться в сюжеті телеканалу 1 + 1.

За легалізацію автомобілів на єврономерах доведеться заплатити чималу суму, відзначає телеканал. “За новими правилами розмитнення акциз становить левову частину легалізації”, – уточнюється в сюжеті.

Також сюди додаються ПДВ, відрахування до Пенсійного фонду і ввізне мито. Чим старше авто, тим більше буде акциз, а якщо автомобіль новий – великим буде податок на додану вартість.

Таким чином, сума розмитнення сягатиме 2500-3000 євро для всіх автомобілів, незалежно від віку. Як говориться в сюжеті, дуже мала кількість власників таких автомобілів хоче легалізуватися – і держава хоче ввести штрафи.

Автопарк автомобілів з іноземною реєстрацією на українських дорогах, за неофіційною інформацією, наближається до 3 млн. За даними Державної фіскальної служби України, ця цифра в 10 разів менше.

Щодо офіційної статистики, то найпопулярніші напрямки “транзитного” ввезення – Польща (198 тис.), Литва (86 тис.), Чехія (37 тис.), Росія (28 тис.) і Молдова (28 тис.)


Не пропустіть