Кабмін пішов на жорсткі заходи щодо «євроблях»

Так і не дочекавшись делегування повноважень від Верховної Ради, Кабінет Міністрів України почав діяти самостійно. З трьох можливих варіантів врегулювання питання з єврономерпит (лояльний, компромісний і силовий) був обраний останній.

Відповідну постанову № 479 від 21 червня 2018 року «Про реалізацію експериментального проекту по створенню умов для запобігання ухилень від сплати митних платежів» вже опубліковано в офіційному виданні і тому має юридичну силу.

Згідно з цим документом, Державна фіскальна служба України з метою боротьби з порушенням митних правил тепер до кінця року буде працювати спільно з Національною поліцією безпосередньо в зонах митного контролю в пунктах пропуску через державний кордон. Такі заходи повинні припинити незаконне ввезення нерозмитнених автомобілів на територію країни. Якщо раніше контрабандистам ще вдавалося якось вирішувати це питання з працівниками митниці, то тепер вони навряд чи погодяться закривати очі на порушення, коли поруч стоїть співробітник поліції.

Джерело auto.today

Не пропустіть