Audi роздумує над дуже великим позашляховиком

Очікується, що лінійка кросоверів компанії з Інгольштадта в майбутньому буде розширена новою моделлю Q9

Про те, що в Audi всерйоз розглядають можливість випуску нового флагмана – кросовера Q9 – виданню Autocar повідомив головний дизайнер марки Марк Ліхтей, про це ж раніше говорив колишній глава Audi Руперт Штадлер (в даний час він знаходиться під слідством в рамках «дізельгейта»).

Так, за словами Ліхтея новинка може стати прямим конкурентом Range Rover і запропонує «щось відмінне в плані технологій і статусу».

Про таку можливість, в тому числі, говорив і екс-глава німецького бренду. Видання наводить слова Штадлера про те, що марка розглядає можливість випуску моделі Q9. Втім, колишній керівник Audi відзначав, що багато в чому доля нової моделі буде залежати від запитів клієнтів. «Вони самі розкажуть нам, чого хочуть в майбутньому. Час покаже», – заявляв він.

Нагадаємо, що в даний час роль флагмана в лінійці SUV у Аudi відведена кросоверу Q8. Всі без винятку Q8 будуть гібридами, з так званою «м’якою» технологією, яка дозволить під час гальмування акумулювати енергію і заряджати акумулятор. Як запевняють творці, особливістю Q8 буде те, що машина зможе вимикати двигун вже на швидкості 22 км/год і рухатися накатом протягом тривалого часу.

Продажі Audi Q8 почнуться вже цієї осені, але поки на європейському ринку. Ціни поки теж невідомі.


Не пропустіть