В Україні можуть зникнути всі маршрутки

Міністерство інфраструктури готує революційні зміни в області пасажирських перевезень. Про це під час зустрічі з журналістами заявив Володимир Омелян.

«Для багатьох з вас буде дивним, але в наших планах повністю відмовитися від сучасних українських маршруток. Стратегія передбачає перехід до комфортабельних неолайнерів», – сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Планується повністю відмовитися від маршруток в їх нинішньому вигляді до 2030 року. Однак, є у відомстві і ті, хто не зовсім згоден з позицією міністра. Наприклад, глава Комітету цифрової інфраструктури і зв’язку при Міністерстві інфраструктури Станіслав Гвоздиков. Товариш Гвоздиков вважає, що ситуацію можна покращити, якщо міська влада почне замовляти перевезення за фіксованим тарифом і заздалегідь відомим розкладом. Тоді всі транспортні компанії зможуть стати рівноправними учасниками конкурсу на маршрут.

Таким чином, маршрутки потрібно не забороняти, а зробити ринок перевезень невигідним для них і вигідним для тих, хто поставить на маршрути сучасний комфортабельний транспорт.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть